En vit våg

Nyheter

2024

Vi söker mättekniker

På MyAir Test and Validation AB jobbar vi med konsultation och luftkvalitetsmätningar i känsliga miljöer. Efterfrågan på våra uppdrag ökar och nu söker vi en mättekniker med placering i Malmö respektive Stockholm.

På MyAir Test and Validation AB jobbar vi med konsultation och luftkvalitetsmätningar i känsliga miljöer. Efterfrågan på våra uppdrag ökar och nu söker vi en mättekniker med placering i Malmö respektive Stockholm. Vi söker dig som är tekniskt intresserad och förstår att våra kunder är vår viktigaste tillgång. Din bakgrund kan vara från sjukhus, fastighetsventilation eller laboratorier, men det är inget krav. Du kommer att ansvara för att prioritera och planera i ditt arbete.

Du bör även ha förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och på egen hand skapa struktur bland flera arbetsuppgifter.

Du är en social person vilket för oss innebär att du är positiv, utåtriktad och trivs med kundkontakter. I arbetet förekommer mycket resor. Du utgår från Malmö eller Stockholm, men kommer att jobba med kunder runt om i Sverige.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du kommer att intern utbildas.

Det är meriterande med någon form av eftergymnasial utbildning eller liknande.

Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har körkort för personbil.

Om du har frågor kring vår annons eller vill veta mera, ring: Anders Rehn 070-389 63 22

Ansökan med CV och gärna en kort presentation av vem du är, skickar du till: jobb@myair.se

Vi söker nya tekniker löpande, du får gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen.

Läs mer

2024

Ny Affärsutvecklare till MyAir!

Idag börjar vår nya Affärsutvecklare Magnus Ongart

Söker du en kundorienterad expert inom medicinteknik? Möjligtvis är Magnus rätt person för dig! Med en gedigen bakgrund inom medicinteknik och erfarenhet av renrumsmiljöer på sjukhus, kan Magnus både hantera kundkontakt och bidra till utvecklingen av MyAir. Ta chansen att dra nytta av Magnus expertis och låt honom ta dig till nästa nivå!

Vi hälsar Magnus varmt välkommen in i gänget!

Magnus

2023

Affärsutvecklare med erfarenhet av projektledning till MyAir Test and Validation AB

Är du en resultatinriktad person som drivs av att ge kunderna de bästa tekniska lösningarna ? Lockas du av ett arbete inom affärsutveckling i ett välmående bolag där du kan vara med och påverka din roll och företagets framtid? Vi söker dig som vill vara med och ta MyAir Test and Validation till nästa nivå.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst där du kommer vara med och påverka både din roll och företagets framtid. MyAir är ett mindre företag till antalet anställda som sätter kunden i fokus samt där medarbetare trivs i sina roller och vill göra det där lilla extra. Vi tror att det är den inställningen som får våra kunder att komma tillbaka till oss gång efter gång. Hos oss råder korta beslutsvägar du kommer arbeta nära Vd samt ha stora möjligheter att vara med och påverka ditt arbete. Vi erbjuder marknadsmässig lön och förmåner.

Om arbetet

I Rollen som affärsutvecklare hos oss kommer du arbeta mot våra kunder som främst finns inom Sjukhus, Farmaceutiskmiljö, Laboratorier och Industrier med känsliga miljöer. Våra kunder finns i hela Sverige men också i våra nordiska grannländer. Dina arbetsuppgifter/ ansvar är omväxlande och innefattar bl.a;

 • Följa upp våra kunder i pågående projekt.
 • Vårda, utveckla befintliga kunder och varma kontakter.
 • HHitta nya kunder, marknader och affärsmöjligheter genom att driva arbetet med hela försäljningskedjan från kartläggning och prospektering.
 • Ta fram och föreslå tekniska lösningar tillsammans med dina kollegor.
 • Offertarbete och uppföljning av dessa.
 • Regelbunden kontakt med våra mättekniker för att planera och stämma av tider och eventuella ändringar i projekten.
 • Deltagande vid mässor och konferenser.

Du kommer både rapportera och samarbeta nära Vd.

Vem är du?

Vi söker främst dig som har några års erfarenhet av affärsutveckling och teknisk försäljning samt dig som är van att ha kundkontakter inom vårt kundsegment. Du har ett stort tekniskt intresse som syns i din arbetslivserfarenhet, det är starkt meriterande om du har erfarenhet från ventilation inom känsliga miljöer där luftkvalitén är avgörande för verksamheten. Hos oss arbetar vi i projektform och därav är din kommunikativa förmåga av stor vikt eftersom dialogen tillsammans med våra mättekniker och kunder är en viktig del i ditt arbete. Rollen är ny och en utökning av företaget, så stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarsfull, öppen och engagerad. För att lyckas i denna roll bör du också vara metodisk, envis och ha en god administrativ förmåga.

Kvalifikationer:

 • Eftergymnasialutbildning inom teknisk försäljning eller gedigen erfarenhet inom området, utbildning med naturvetenskaplig inriktning biologi/kemi/biomedicin är meriterande dock inget krav.
 • Erfarenhet/utbildning inom projektledning, arbetsledning är meriterande dock inget krav.
 • Goda kunskaper i Office programmen.
 • Att kommunicera obehindrat i både tal och skrift på svenska och engelska är ett krav
 • B-körkort.

Om My Air test and Validation AB

Vårt jobb är att hjälpa våra kunder att minimera luftburen smitta, optimera arbetsmiljön och säkerställa processfunktionen. Våra uppdrag består av konsultation, luftmätningar i känsliga miljöer. Hos oss arbetar våra mättekniker bland annat med funktionskontroller av HEPA filter, tryck och flöde i och mellan olika rum med höga renhetskrav samt partikelmätning för att verifiera mätdata mot olika krav och rekommendationer i kliniskmiljö och renrum. Våra målgrupper är Sjukhus, Farmaceutiskmiljö, Laboratorier och Industrier med känsliga miljöer. Våra tekniker utgår idag ifrån Linköping, Göteborg. Vår ambition är att utöka vår lokala närvaro i Malmö Regionen samt Stockholm. MyAir är certifierade för både ISO 9001 och 14001

Läs gärna mer om oss här

Snabbfakta

Företag: MyAir Test and Validation AB

Tjänst: Affärsutvecklare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Placeringsort: Linköping alternativt Göteborg, Stockholm

Sista ansökningsdag: 2023-11-15

Ansökan: Vi arbetar med löpande urval så ansök omgående! Maila ansökan jobb@myair.se

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Rehn 070-389 63 22.

Läs mer

2023

Vi söker mättekniker

MyAir Test and Validation AB jobbar vi med konsultation och luftkvalitetsmätningar i känsliga miljöer. Efterfrågan på våra uppdrag ökar och nu söker vi en mättekniker med placering i Linköping.

Vi söker dig som är tekniskt intresserad och förstår att våra kunder är vår viktigaste tillgång.

Din bakgrund kan vara från sjukhus, fastighetsventilation eller laboratorier, men det är inget krav. Du kommer att ansvara för att prioritera och planera i ditt arbete. 

Du bör även ha förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och på egen hand skapa struktur bland flera arbetsuppgifter.

Du är en social person vilket för oss innebär att du är positiv, utåtriktad och trivs med kundkontakter. I arbetet förekommer mycket resor. Du utgår från Linköping, men kommer att jobba med kunder runt om i Sverige.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du kommer att intern utbildas. 

Det är meriterande med någon form av eftergymnasial utbildning eller liknande.

Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har körkort för personbil. 

Om du har frågor kring vår annons eller vill veta mera, ring:
Anders Rehn 070-389 63 22

Ansökan med CV och gärna en kort presentation av vem du är, skickar du till:
jobb@myair.se 

Vi söker nya tekniker löpande, du får gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt eller senast 2023-10-31.

Läs mer

2023

Välkommen Mattias.

Denna vecka välkomnar vi Mattias Danielsson till vårt team i Linköping. Mattias har mätteknisk bakgrund, fast från andra slags miljöer och på andra typer av anläggningar.

Mattias kommer att arbeta som mättekniker och startar nu direkt med våra internutbildningar. Återigen varmt välkommen!

Mattias

2023

MyAir söker Mättekniker

På MyAir jobbar vi med konsultation och luftkvalitetsmätningar i känsliga miljöer. Nu söker vi en mättekniker/ventilationstekniker.

I arbetsuppgifterna ingår funktionskontroller av täthet i HEPA-filter, tryck och flöde i och mellan olika rum med höga renhetskrav samt partikelmätning för att verifiera mätdata mot olika krav och rekommendationer.

Du kommer även till en mindre del att utföra service på cirkulationsaggregat. Som en del av vårt team får du möjlighet att driva och utveckla egna mätuppdrag med eget kundansvar.

Som en del av vårt team får du möjlighet att driva och utveckla egna mätuppdrag med eget kundansvar.

Arbetsort

Du utgår från Linköping eller Göteborg, men kommer att jobba med kunder runt om i Sverige.

För mer information on tjänsten hör av dig till Anders Rehn 0703 89 63 22.

Ansökan skickar du till: jobb@myair.se så snart som möjligt eller senast 2023 04 01

Läs mer

2022

MyAir öppnar i Göteborg

För att bättre kunna serva våra kunder i södra Sverige, har vi öppnat en filial i Göteborg. Och givetvis har vi även bemannat den. Vi välkomnar Robert Cabaj. Du når honom på 072-503 84 62 och robert.cabaj@myair.se

Robert

2021

Vi söker antingen en ventilationstekniker eller en sjuksköterska som vill ha luftombyte

Kunder, nya som gamla, hör av sig och vill ha vår hjälp. Därför behöver vi din hjälp. Vi tror du är antingen en ventilationstekniker med några års erfarenhet som ser fram emot nya utmaningar. Eller så är du en sjuksköterska som söker andra sätt att förbättra patientsäkerheten på våra sjukhus och kliniker. I så fall räknar vi med att ge dig viss utbildning i ventilation och mätning.

I arbetsuppgifterna ingår CFU-mätningar, funktionskontroller av täthet i HEPA-filter, tryck och flöde i och mellan olika rum med höga renhetskrav samt partikelmätning för att verifiera mätdata mot olika krav och rekommendationer. Du kommer även till en mindre del att utföra service på cirkulationsaggregat.

Som en del av vårt team får du möjlighet att driva och utveckla egna mätuppdrag med eget kundansvar.

Arbetsort

Du utgår från Göteborg, men kommer att jobba med kunder runt om i Västsverige.

För mer information om tjänsten hör av dig till Anders Rehn 0703-89 63 22.

Om du är intresserad, skicka en kort presentation och CV till jobb@myair.se

Läs mer

2020

Undervisning i renhetsteknik

Idag har Anders Ahlgren undervisat ett 30-tal blivande sjukhustekniker digitalt inom ämnet ”renhetsteknik”. Ett uppskattat inslag i deras utbildning.

Är du också intresserad av att fortbilda dig i ämnet? Hör av dig till Anders eller någon av hans kollegor!

Undervisning i renhetsteknik

2020

Nyanställd mättekniker

Vi säger välkommen till Ronny Ekman, nyanställd mättekniker hos MyAir.

Våra tjänster och produkter efterfrågas än mer och vi har därför bestämt oss för att rekrytera ytterligare kompetent personal.

Ronny är mycket tekniskt intresserad och har stort intresse för arbetet. Utöver Ronnys mättekniska uppdrag kommer han även ta hand om kalibrering av mätinstrument. Vi hälsar Ronny välkommen in i teamet.

Nyanställd mättekniker

2020

Hur fungerar ventilationen på er infektionsavdelning?

Kan ventilationen hjälpa till att minimera risken att sprida infektionen? Kan smitta spridas vidare på grund av ventilation? Hur kan ventilationen kontrolleras? Vilket regelverk finns? Vem kan utföra sådana kontroller?

I grunden ska föreskrifter från Boverket och Arbetsmiljöverket gällande ventilation följas.

Enligt Boverkets föreskrifter om funktionskontroll av ventilationssystem (BFS 2012:7) ska Obligatorisk Ventilations Kontroll (OVK) utföras med tre års intervall. Boverkets föreskrifter riktad mot bostäder och allmänna lokaler och tar inte hänsyn på tryckförhållande.

I arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS2018:4 gällande allmänna råd om smittorisker står det att arbetsområden med riskklass 3 och 4 ska ha undertryck. Vid behov ska tilluften eller frånluften filtreras med HEPA- filter eller liknande.

Det finns inte tydligt krav eller bindande normer för vårdlokaler.

Enligt BOV (Byggenskap och Vårdhygien, 2016) har infektionsavdelningar hygienklass 3. Förutom krav på material och inredning ska avdelningarna förses med kvalificerad ventilation och luftsluss eller förrum. Vad betyder det?

Patientrum med luftsluss kallas oftast för Isoleringsrum. Det finns två typer av Isoleringsrum: För infektionskänsliga patienter (skyddsisolering) och för smittsamma patienter. Typ av patient bestämmer renhetsnivå av luft i rum och hur luftomblandningen ska vara.

I isoleringsrum för patienter med luftburen smitta behöver garanteras att smitta ej spridas vidare genom ventilationen. HEPA-filter på frånluft bör finnas. Det gäller undertryck i patientrummet mot slussen (ca 10 Pa) och tryckvakt ska placeras i korridoren. Mellan sluss och korridoren kan det vara mindre undertryck eller även övertryck. Ventilationsfunktion kan kontrolleras med hjälp av rökvisualisering och återhämtningstid. Det rekommenderas ca 12 luftomsättningar per timme i vårdrummet som har sluss.

Läs mer

2019

Olga Stenbäck certifierad CTCB-tekniker

Vår medarbetare Olga Stenbäck är från och med september 2019 certifierad CTCB-tekniker på högsta nivån, Professional. Grattis Olga!

Olga Stenbäck certifierad CTCB-tekniker

2018

Myair deltar på Kompetensmässan

MyAir har deltagit på Kompetensmässan i Linköping i september. Kompetensmässan är en mötesplats för människor som vill utvecklas och hitta nya intressanta arbetsplatser.

Kompetensmässan

2018

Olga håller måttet

Vi säger välkommen till Olga Stenbäck, nyanställd mättekniker hos Myair.

Vi har sett en ökad efterfrågan på våra tjänster, därför har vi rekryterat ytterligare kompetent personal.

Olga har en teknisk bakgrund och ett stort intresse för arbetet, så Olga innebär en rejäl förstärkning till MyAirs team.

Olga

2018

Ny generator från ATI

MyAir är återförsäljare åt ATI och kan nu erbjuda en ny ATI aerosol generator. Den är liten och lätt (endast 8 kg) och har kort uppvärmningstid på ca 1 minut.

ATIs 5D Thermal Aerosol Generator har designats för användare med höga krav och som behöver vill utföra läckagemätningar och valideringar på mindre säkerhetsbänkar och UDF-enheter (LAF)s. ATIs 5D är en högkapacitetslösning för krävande applikationer.

Läs mer här på ATIs hemsida

Generator från ATI

2017

Ny adress

Vi har flyttat till nya lokaler.
Nytt kontor och verkstad.
Välkommen att hälsa på oss:
MyAir Test and Validation in Sweden AB
Norra Oskarsgatan 27C
SE-582 73 Linköping, Sweden

2017

Ledig tjänst

VI SÖKER MÄTTEKNIKER
Med kvalificerade mätinstrument kommer du att säkerställa luftkvalitén och funktionen i processen. Att funktionssäkra den hygieniska zonen eller processmiljön ger hög patientsäkerhet, säker labb- och industriprocessmiljö. Du kommer att ha möjlighet att driva och självständigt utföra mätuppdrag. För dig som vill, finns möjligheter att utvecklas inom området och växa med företaget.

2017

Ny grafisk profil

I samband med nya hemsidan har vi uppdaterat My Airs grafiska profil. Logotypen är justerad för att fungera bättre i digitala medier. Vi har även sett över typsnitt och färger. Så vissa saker kommer kännas annorlunda, men kunskapen, produkterna och servicen är lika bra som tidigare.